Składniki:
1,5 kg ryby słodkowodnej, 3 l wywaru warzywnego (do garnka włożyć pokrojone w kostkę warzywa: marchewkę, pietruszkę, seler, por, cebulę, ząbek czosnku i zalać wodą; dodać liść laurowy, 4 ziarenka ziela angielskiego, sól i kostkę rosołową).
Wykonanie:
Warzywa ugotować do miękkości. Do wywaru włożyć oczyszczoną rybę pokrojoną w dość duże kawałki. Gotować około 10-15 minut. Po tym czasie, gdy ryba jest ugotowana, wyciągnąć ją z wywaru, oczyścić z ości i wrzucić ponownie do wywaru. Zasypać 4 łyżkami kaszy manny. Przyprawić koperkiem, natką pietruszki i pieprzem.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Tak NAPRAWDĘ wyglądają przedramiona 68-letniej Kwaśniewskiej! Tego nie da się ukryć
- Ojciec dziecka Tomaszewskiej nie spełnia się w nowej roli? "Już jest przestraszony"
- Bliscy Murańskiego boją się mówić prawdy o jego śmierci! "I tak byście nie uwierzyli"
- Chwajoł tłumaczy się z nieprzyzwoitej kreacji na komunię. Szok, co napisała [FOTO]