MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Zapiekanka z cukinii. Panie wykorzystują w kuchni również cukinie

Ula Sobol
Zapiekanka z cukini
Zapiekanka z cukini Krystyna Baranowska
Przepis na zapiekankę z cukinii podaje Koło Gospodyń Wiejskich z Wiercan (gm. Iwierzyce, powiat ropczycko - sędziszowski).

Składniki:

  • 30 dag ryżu,
  • borowiki,
  • kozaki,
  • 1 papryka,
  • cebula,
  • cukinia,
  • ser żółty.

Wykonanie:

Ryż ugotować. Grzyby i cebulę usmażyć i połączyć z ryżem. Obrać cukinię, wydrążyć, napełnić farszem. Na koniec zetrzeć ser żółty i posypać nim danie. Piec w temperaturze 200 stopni C przez 20 minut, później zmniejszyć do 100 stopni C i piec jeszcze 15 minut.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24