MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Produkty zbożowe w tradycji kuchni podkarpackiej podczas Dni Otwartych Drzwi oraz XXI Regionalnej Wystawy Zwierząt Hodowlanych

Urszula Sobol
Urszula Sobol
Archiwum Nowin
Podczas Dni Otwartych Drzwi w Podkarpackim Ośrodku Doradztwa Rolniczego w Boguchwale rozstrzygnięty został konkurs na Produkty zbożowe w tradycji kuchni podkarpackiej.

Kapituła dokonała oceny 20 produktów zgłoszonych przez 10 Kół Gospodyń Wiejskich.

I miejsce**

KGW z Wolicy, gm. Bukowsko za pierogi z kaszą i serem kozim

2 równorzędne II miejsce

KGW z Medyni Głogowskiej za chleb z kaszy gryczanej

KGW z Posady Jaćmierskiej za pierogi razowe z kapustą

3 równorzędne III miejsca

KGW z Nadolan za pierogi pieczone z kapustą

KGW z Wróblika Szlacheckiego za chleb domowy

KGW z Drohobyczki za ciasto z mąki gryczanej z owocami

Komisja wyróżniła:

KGW z Wydrnej za dworski sernik

KGW Z Wielkich Oczu za pierogi z kaszą gryczaną, kapustą i serem

KGW z Wolicy gm. Gać za tradycyjne precle z kminkiem

KGW z Wólki Małkowej za jagodziak z kruszonka jaglaną

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Seria pożarów Premier reaguje

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24