Składniki:
- 2,5 kg malin,
- 1,5 litra wody,
- 1 kg cukru,
- 1 dag kwasku cytrynowego,
- 0,5 litra spirytusu.
Wykonanie:
Wodę zagotować z cukrem i dodać kwasek cytrynowy. Do gorącej wody wsypać maliny (nie mieszać, aby nie popsuć struktury malin). Postawić to na 2-3 dni w lodówce lub w innym zimnym miejscu. Po tym czasie delikatnie przecedzić przez bardzo gęste sito. Połączyć ze spirytusem. Zlać do butelek, aby się sklarowało, na około 2 miesiące.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Tak NAPRAWDĘ wyglądają przedramiona 68-letniej Kwaśniewskiej! Tego nie da się ukryć
- Ojciec dziecka Tomaszewskiej nie spełnia się w nowej roli? "Już jest przestraszony"
- Bliscy Murańskiego boją się mówić prawdy o jego śmierci! "I tak byście nie uwierzyli"
- Chwajoł tłumaczy się z nieprzyzwoitej kreacji na komunię. Szok, co napisała [FOTO]