Firma PHU Mateo jest rodzinną firmą z Podkarpacia która prawie 30 lat zajmuje się tworzeniem gotowych dań do łatwego przygotowania w domu.
- Naszym celem jest doskonalenie receptur, tak żeby nasze potrawy były zdrowe, pożywne i pyszne. Sekretem naszych klasycznych dań jest wysoka jakość ofererowanych produktów, co pozwala nam skutecznie podbijać zarówno rynek krajowy jak i zagraniczny - mówi Stanisław Cabaj, szef firmy Mateo z Dębicy. - Nasze propozycje to smaczne, zdrowe, wygodne i ekonomiczne rozwiązanie dla tych wszystkich, którzy nie mają czasu lub umiejętności koniecznych do przygotowania niebanalnego i pożywnego posiłku.
I dodaje, że Firma PHU Mateo czerpie inspiracje z tradycyjnych receptur. - Tak, aby każda grupa żywieniowa mogła spróbować naszych wyrobów - wyjaśnia szef firmy Mateo z Dębicy. - W swojej ofercie posiadamy linie dla dzieci, smaki podkarpacia czy pierogi bezglutenowe. Nie zapominamy jednak o naszych klientach gustujących w tradycyjnych smakach produktów.
Dlatego też, Firma PHU Mateo, w tym roku wprowadziła na rynek, knedle z nadzieniem morelowych w nowej gramaturze 450 g.
- Jest to produkt skierowany do wszystkich tych, którzy cenią sobie, niebanalny smak i łatwość w przygotowaniu - opisuje knedle Stanisław Cabaj. - Knedle z nadzieniem morelowym to tradycyjne polskie danie wegetariańskie. Można je podawać na słodko z podsmażaną na maśle bułką tartą z cukrem posypane cynamonem lub bardziej tradycyjnie ze dodatkiem słodkiej śmietany.
Przypominamy, że firma P.H.U MATEO w konkursie Nasze Dobre Podkarpackie bierze udział od ponad 14 lat.
Właściciel firmy P.H.U Mateo uważa, że udział w konkursie Nasze Dobre Podkarpackie jest jedną z lepszych form promocji dla firmy na rynku podkarpackim. - To konkurs dobrze znany lokalnej społeczności, a nasza firma często angażuje się w akcje społeczne na rynku regionalnym - podkreśla Stanisław Cabaj.
Firma stale rozwija swoje produkty tworząc specjalne linie dedykowane dla osób z różnymi preferencjami żywieniowymi
Warto też wspomnieć, że firma PHU Mateo jako jedyna w Polsce i Europie, wprowadziła do produkcji przemysłowej mrożonej pierogi bezglutenowe. Prace nad projektem trwały prawie 3 lata. Pierogi bezglutenowe skierowane są nie tylko dla osób chorujących na celiakię, lub nietolerujących gluten, ale również dla osób które chcą urozmaicić swoją dietę. Pierogi bezglutenowe występują w 3 smakach ruskie, kapusta oraz ziemniaczano-szpinakowe.
Przed wypuszczeniem na rynek każda partia jest przebadana na zawartość glutenu. Produkty te muszą spełniać wysokie wymagania szczególnie na zawartość glutenu które muszą być zgodne z normą.
Firma P.H.U MATEO
Przedsiębiorstwo Handlowo - Usługowe „Mateo” z Dębicy to rodzinna firma działająca w branży spożywczej od prawie 30 lat. Specjalizuje się w produkcji mrożonej żywności oraz dystrybucji lodów i mrożonek. Zespół niemal co roku wprowadza na rynek nowe produkty, do których inspiracje czerpie z tradycyjnych receptur.
Strefa Biznesu: Zwolnienia grupowe w Polsce. Ekspert uspokaja
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Pyrkosz nie cierpiał Fitkau-Perepeczko. Cały plan słuchał, jak jej ubliżał
- Projektant załamuje ręce nad Cichopek. Apeluje, by zostawiła modę profesjonalistom
- Jak mieszka Tomasz Raczek? Uwielbia elementy jak ze słynnego wraku
- Krawczyk poszedł do biskupa, by unieważnić małżeństwo. Oto, co powiedział pod krzyżem