Składniki na rozczyn:
1 szklanka ciepłej wody,
4 łyżki mąki żytniej (odstawić w ciepłe miejsce na 2 dni).
Składniki:
5 ziemniaków,
20 dag kiełbasy wiejskiej,
20 dag boczku,
4 jajka,
1 kubeczek śmietany 18-procentowej,
sól,
pieprz,
ziele angielskie,
liść laurowy,
2 ząbki czosnku.
Wykonanie:
Do trzech litrów wody dodać obrane i pokrojone ziemniaki, liść laurowy, ziele angielskie, czosnek. Kiełbasę i boczek pokroić, podsmażyć i dodać do zupy. Jajka ugotować, pokroić i dodać do zupy. Na koniec połączyć ze śmietaną, rozczynem, dodać sól i pieprz. Gotować przez 5 minut.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Kubicka na ostatniej prostej przed porodem. Takiej jej jeszcze nie widzieliście
- Izabela Trojanowska wywraca oczami na pytanie o wiek. Słusznie się oburzyła?
- Maciej Zakościelny przyznał się do uzależnienia. Wyznał wszystko przed kamerą
- Miliarder Omeny Mensah przebrał się za mandarynkę! Projektant gwiazd ocenia [ZDJĘCIA]