Składniki:
- 4 litry wody,
- 10 średniej wielkości ziemniaków,
- 0,5 kg (co najmniej) grzybów leśnych świeżych lub mrożonych,
- 1 szklanka zakwasu na barszcz (żur),
- 1 kubek śmietany 18-procentowej,
- sól,
- pieprz,
- maggi.
Wykonanie:
Ziemniaki obrać. Pokroić w grubą kostkę. Zalać wodą. Lekko osolić i gotować do miękkości. Grzyby pokroić i poddusić na maśle, a następnie wrzucić do gorącej wody z ugotowanymi ziemniakami. Gotować kilka minut, zalać zakwasem na barszcz.
Po ugotowaniu wlać śmietanę (posolić, aby się nie zwarzyła). Całość zagotować i doprawić pieprzem, solą i przyprawą do zup.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Tak NAPRAWDĘ wyglądają przedramiona 68-letniej Kwaśniewskiej! Tego nie da się ukryć
- Ojciec dziecka Tomaszewskiej nie spełnia się w nowej roli? "Już jest przestraszony"
- Bliscy Murańskiego boją się mówić prawdy o jego śmierci! "I tak byście nie uwierzyli"
- Chwajoł tłumaczy się z nieprzyzwoitej kreacji na komunię. Szok, co napisała [FOTO]