- Jakiś czas temu pojawiła się moda, wymuszona warunkami ekonomicznymi, wypychania przez szpitale kuchni na zewnątrz, do firm cateringowych. Spotykało się to z powszechną opinią pacjentów, że jakość wyżywienia w szpitalu bardzo spadła - mówi Piotr Ciompa, dyr. Wojewódzkiego Szpitala w Przemyślu.
We wtorek odbyło się uroczyste otwarcie szpitalnej kuchni, jednak faktycznie działa ona od miesiąca. Kuchnia została przeniesiona z dawnego Szpitala Miejskiego (a wcześniej wojskowego). Teraz, po połączeniach, w Przemyślu jest jeden szpital.
Jak twierdzi dyr. Ciompa, obecne nakłady na kuchnię są niższe niż wydatki na firmę cateringową. Pomimo tego, jak wynika z anonimowych ankiet, jakość wyżywienia w szpitalu wzrosła.
- Ankietę wypełniło ponad stu pacjentów. Dla ponad 90 był to kolejny pobyt w szpitalu, mieli więc porównanie. 37,6 proc. ocenia posiłki jako dobre; 29,9 proc. jako bardzo dobre - mówi Maciej Kamiński, rzecznik szpitala.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Kaźmierska wróci za kraty? Mecenas Kaszewiak mówi, dlaczego tak się nie stanie
- Czyżewska była polską Marilyn Monroe. Dopiero teraz dostała kwiaty na grób
- Co się dzieje z Sylwią Bombą? Drobny szczegół totalnie ją odmienił [ZDJĘCIA]
- Olbrychski nie przypomina dawnego amanta "Jest jak Kopciuszek po dwunastej w nocy"