- Na razie serwuję potrawy na wynos. Do czasu otwarcia głównej sali. Wtedy zwiększę też ilość serwowanych potraw, do których dołączą napoje. W planach w sezonie letnim mam postawienie ogródka na podwórku pizzeri, a także dwóch stolików przed nią – mówi Marcin Bandelak, właściciel lokalu.
Liczy się jakość
Restauracja znajdująca się przy ulicy Kraszewskiego cieszy się coraz większą popularnością. Teraz zaglądają do niej głównie pracownicy okolicznych firm. Na zamówienie czeka się ok. 15, 20 minut. Czas ten zależny jest od ilości zamówień.
- Wszystko jak na razie robię sam. Chcę, żeby każda pizza i inne potrawy były świeże. Stawiam na jakość, a nie ilość - podkreśla właściciel.
Składniki z najwyższej półki
W San Martino składniki pizzy są bardziej wyszukane i wyrafinowane od tych powszechnie znanych. W ofercie znajdziemy dodatki takie jak pieczarki truflowe, liście szpinaku, kapary czy grillowanego bakłażana. Sama pizza przyrządzana jest na tzw. cienkim cieście. Pieczona zaś w piecu opalanym drewnem.
Fot. Dariusz Danek
Strefa Biznesu: W Polsce przybywa pracowników z Ameryki Południowej
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Wiemy, ile za krzesła zapłaciła Lara Gessler! Cena nie na kieszeń przeciętnego Polaka
- Scysja na planie "Nasz Nowy Dom". Romanowska nie ma posłuchu wśród uczestników?!
- Smaszcz mówi o ślubie Cichopek i Kurzajewskiego, będą MIELI DZIECKO?! TYLKO U NAS
- Janina z "Sanatorium" OBNAŻA Tadeusza! Wciska gadżety z jej intymnymi zdjęciami?!