- Pochodzę z Tarnowa i tam po raz pierwszy trafiłem do sklepu „Bacówka” – mówi Paweł Grzybowski. – Tak mi posmakowały znalezione tam wędliny i przetwory, że postanowiłem taki sklep otworzyć w moim obecnym mieście – Rzeszowie.
W Bacówce sprzedawane są wędliny wyrabiane w masarni o tej samej nazwie w Rajbrocie na Pogórzu Karpackim (woj. Małopolskie). Specjały powstają według receptur górali z Pogórza Wiśnickiego i Beskidu Wyspowego. Produkowane metodami ekologicznymi, bez chemicznych ulepszaczy.
W otwartym dziś przy ul. Lewakowskiego 4B sklepie ceny są różne. Szynki poniżej i powyżej 30 zł, salceson po 12 zł. Oprócz wędlin i inny asortyment - przetwory z owoców i warzyw, pieczywo, ciasta, pierogi, herbaty. Można też kupić przygotowywane w sklepie mięsne smakołyki pieczone na świeżo, a nawet smalec w chlebie.
Godziny otwarcia sklepu: Pon. – 10-19
Wt.-Pt. – 8-18
Sb. – 9-15
Strefa Biznesu: Zwolnienia grupowe w Polsce. Ekspert uspokaja
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Finał "Tańca z Gwiazdami" bez kultowej postaci. Nagle wycięli go z programu!
- Aktorka Lena Góra prawie pokazała widowni obnażony dekolt! To działo się na scenie
- Maffashion i Michał mają wspólne plany po "TzG". To sporo mówi o ich relacji
- Ałła Pugaczowa była supergwiazdą ZSRR. Dziś ma nową twarz i dzieci w wieku wnuków