Za nami rok stojący pod znakiem rozbudzonej świadomości ekologicznej oraz podróży do korzeni. Na nowo doceniliśmy lokalność i jakość produktów, jak również spojrzeliśmy rozsądniej na ilości spożywanego jedzenia oraz odpadków, które produkujemy. Wielu z nas na skutek trwającego dyskursu na temat wad i zalet konsumpcji mięsa rozpoczęło przygodę z kuchnią roślinną. Poznaliśmy nowe, wschodzące gwiazdy światowej gastronomii tj. Flynn McGarry. Niespodziewanie odszedł też Anthony Bourdain jeden z najważniejszych, najwybitniejszych kucharzy, pisarzy, podróżników i dokumentalistów.
A co przed nami? Aplikacje do monitorowania odpadków produkowanych przez restauracje, fermentowane owady, herbaciany renesans czy moda na kuchnie etniczne to zaledwie wstęp do czekających nas nowości w 2019 r.
Źródło: TRENDY KULINARNE 2019, RAPORT COOKUP TALENTS
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Dorosły syn Grechuty uciekł z domu na dwa lata. Prawdę powiedział po jego śmierci
- Tak wyglądają nieznani uczestnicy "Rolnik szuka żony". Fani muszą sporo nadrobić...
- Syn Bachledy-Curuś poszedł z ojcem w miasto! Przypomina mamę? | ZDJĘCIA
- Daniel Martyniuk uciekł z Polski. Niewiarygodne, kto mu towarzyszy