Składniki:
[obrazek1] Kamil Tłuczek, szef kuchni z restauracji Pasjonaci, która znajduje się przy ul. Leskiej w Rzeszowie. (fot. Krystyna Baranowska) 4 filety drobiowe (około 600 g), 40 g szynki, 80 g szparagów zielonych, 200 g miksu sałat, 40 rzodkiewki, 100 g ogórka, 80 g pomidora, 1 cebula dymka, 180 g jogurtu naturalnego, 2 pęczki koperku, 1 pęczek natki pietruszki, 1 pęczek tymianku świeżego, 1 ząbek czosnku, 80 ml oleju, 40 ml soku jabłkowego, 5 g miodu, 5 g musztardy francuskiej, sól, pieprz do smaku.
Wykonanie:
Roladki - filety rozbijamy na cienkie płaty. Przyprawiamy solą, pieprzem oraz świeżym tymiankiem. Nakładamy szynkę oraz szparagi i zawijamy jak gołąbka, a następnie owijamy dokładnie folią aluminiową. Pieczemy w temperaturze 200 stopni C przez około 20 minut.
Sałatka - sałatę i warzywa dokładnie myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i mieszamy.
Dressing - mieszamy (najlepiej blenderem) olej, sok jabłkowy, natkę pietruszki, koper, musztardę, tymianek oraz miód i doprawiamy solą oraz pieprzem. Polewamy sałatkę.
Sos tzatziki - jogurt naturalny mieszamy z pokrojonym koperkiem, startym zielonym ogórkiem (bez pestek), czosnkiem, doprawiamy solą i pieprzem.
Życzę smacznego!
Wykonanie:
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Zborowska pokazała, co zrobił z nią poród. Nie zgadniecie, kogo za to wini [FOTO]
- Ostra balanga Szwed po finale "TTBZ". Tak potraktowała prezenty od fanów [ZDJĘCIA]
- Dom reżysera wystawiony na sprzedaż za 1,5 miliona złotych. W tle rodzinny dramat
- Ile dać na komunię? Roksana Węgiel komentuje. Wspomniała o kopertach pieniędzy