Składniki:
1 kg jabłek, 1 opakowanie środka żelującego, 3-4 łyżki soku z cytryny, 300 dag cukru, 1 łyżka tartego świeżego imbiru, 50 dag migdałów drobno pokrojonych.
Wykonanie:
Obrane jabłka drobno kroimy i po doprowadzeniu do wrzenia na mocnym ogniu gotujemy 10 min., aby się trochę rozgotowały. Możemy je podczas mieszania rozgniatać. Ciągle mieszając, stopniowo dodajemy cukier i środek żelujący. Pod koniec gotowania do dżemu dodajemy starty imbir, sok z cytryny oraz migdały. Dżemem napełniamy słoiki i pasteryzujemy około 15 minut.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Słowa Justyny Kowalczyk rok po śmierci męża. Zdradziła, jak wygląda jej życie
- Maciej Dowbor drży o swoją pracę w Polsacie?! Wyjawił nam prawdę o swoich KREDYTACH
- Rafał Mroczek tworzy wymarzony dom. Będzie kosztować krocie [TYLKO U NAS]
- Andrzej Zieliński pocałował brata po śmierci. To stało się potem. "Trudno uwierzyć"