- 3kg szparagówki
- 1kg cebuli
- 70dag papryki
Zalewa:
- 3 litry wody- 3 szklanki octu
- 2 łyżki soli
- 2 łyżki cukru
- 2 szklanki oleju
- liść laurowy
- ziele angielskie
Wykonanie:
- Zalewę ugotować i odstawić do wystygnięcia.
- Szparagówkę lekko podgotować.
- Cebule pokroić w plastry, a paprykę w paski.
- Paprykę, zaparzyć, aby zmiękła.
- Następnie wszystkie warzywka złączyć razem.
- Gdy są połączone i dobrze przemieszane,nakładam do słoiczków.
- Na koniec całość zalać zalewą wcześniej przygotowaną i pasteryzować.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Miliarder Omeny Mensah przebrał się za mandarynkę! Projektant gwiazd ocenia [ZDJĘCIA]
- Słowa Justyny Kowalczyk rok po śmierci męża. Zdradziła, jak wygląda jej życie
- Maciej Dowbor drży o swoją pracę w Polsacie?! Wyjawił nam prawdę o swoich KREDYTACH
- Rafał Mroczek tworzy wymarzony dom. Będzie kosztować krocie [TYLKO U NAS]