Składniki:
2,5 kg ogórków
Zalewa:
1,5 główki czosnku, 4 łyżki soli, 2 łyżki chili, 0,5 kg cukru, 8 łyżek oleju, 1,5 szklanki octu
Wykonanie:
Ogórki pokroić w słupki, ale nie obierać ze skórki. Składniki na zalewę zagotować.
Słoiki napełnić ogórkami i zalać przygotowaną, zimną zalewą, pasteryzować 10 minut.
Życzę smacznego!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Michał Bajor o żonie i dzieciach. Mówi o biologii, żałuje tylko jednego [WIDEO]
- Jak mieszka i żyje Kayah? Apartament w Wenecji zapiera dech w piersiach
- 80-letni Rosiewicz ma żonę w wieku córki! Poderwał ją na wyborach miss
- Koncert Alicji Majewskiej na weselu nie dla każdego. Piosenkarka ma twarde warunki