Składniki:
200 dag maliny (muszą być twarde i słodkie), 4-5 sztuk moreli (najlepsze do sałatki to miękkie i słodkie),
200 dag sera solankowego (może być feta), 200 dag żółtej fasolki szparagowej, 100 dag roszpunki. Sos: ocet balsamiczny, oliwa z oliwek, sól, pieprz, cukier.
Porcje dla 4 osób.
Wykonanie:
Gotujemy fasolkę szparagową na półtwardo. Studzimy i kroimy w kawałki o długości 2-3 cm. Wypłukaną roszpunkę rozkładamy na talerzach, polewamy ją sosem balsamicznym. Na sałacie układamy pokrojone w ósemki lub drobniej morele, ser pokrojony w kostkę i fasolkę. Na samym końcu rozkładamy maliny.
Całą sałatkę możemy polać zredukowanym octem balsamicznym dostępnym w większości hipermarketów.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?