Składniki:
Bożena Reguła, szefowa kuchni z restauracji "Gospoda pod Dębami" w Rudnej Małej. (fot. Krystyna Baranowska)sałata lodowa, ananas krojony, kukurydza, rodzynki, grillowany kurczak krojony, papryka czerwona świeża, por, pomidor.
Sos ogrodowy:
3 łyżeczki miodu, oliwa z oliwek, świeży ogórek, świeże zioła (koper, pietruszka), kilka liści sałaty lodowej, 2 łyżki wody. Wszystkie składniki do sosu ogrodowego zmiksować.
Wykonanie:
Na talerzu rozkładamy liście sałaty, następnie pokrojone pomidory układamy na brzegu talerza, dookoła. Na sałatę kładziemy pozostałe warzywa, a na koniec grillujemy pierś z kurczaka. Następnie kroimy ją na cienkie paseczki i dodajemy do sałatki. Na koniec posypujemy rodzynkami. Polewamy całość sosem ogrodowym.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Miliarder Omeny Mensah przebrał się za mandarynkę! Projektant gwiazd ocenia [ZDJĘCIA]
- Słowa Justyny Kowalczyk rok po śmierci męża. Zdradziła, jak wygląda jej życie
- Maciej Dowbor drży o swoją pracę w Polsacie?! Wyjawił nam prawdę o swoich KREDYTACH
- Rafał Mroczek tworzy wymarzony dom. Będzie kosztować krocie [TYLKO U NAS]