Składniki:
1 pęczek natki pietruszki
3 łyżki oleju lub oliwy
sok z 1 cytryny
1 ząbek czosnku
1 szklanka orzechów włoskich (rzecz jasna wyłuskanych)
10 plastrów szynki
10 suszonych pomidorów
10 słupków sera żółtego.
Wykonanie:
Natkę pietruszki wkładamy do malaksera razem z olejem, sokiem z cytryny, czosnkiem i orzechami. Mielimy na gładkie pesto. Każdy plaster szynki smarujemy masą, kładziemy na tym po kawałku suszonego pomidora i sera. Zwijamy roladkę – powinna sama się skleić, ale dla pewności można ją przekłuć wykałaczką.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Komunie dzieci gwiazd są jak wesela. Najpierw ciało Chrystusa, potem DMUCHANY ZAMEK
- Ujawniamy listę klientów internetowej szamanki! Gwiazdy telewizji i żony piłkarzy...
- Tak żyje "Biały Cygan" Bogdan Trojanek. Zna Viki Gabor, adoptował dziecko z klasztoru
- Skrzynecka przesadza z retuszem? Tak wymalowała się na wycieczkę. Jak w tym chodzić?