Kasza pęczak i suszone śliwki (fot. Ula Sobol )- Jest to jedno z najstarszych dań wigilijnych - podkreśla Grażyna Skolarczyk ze Stowarzyszenia "Nasz Rymanów". Potrawę można spożywać na ciepło jak i na zimno. Gotowy talerz z kaszą można przyozdobić plasterkami pomarańczy - radzi gospodyni.
To bardzo proste danie.
Składniki: kasza pęczak (rodzaj kaszy jęczmiennej), suszone śliwki, miód do słodzenia), cynamon, goździki i pomarańcze.
Wykonanie:
Ugotować kaszę ze śliwkami i doprawić ją miodem, goździkami oraz cynamonem.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Rafał Mroczek wziął ślub z ukochaną! Cichopek i Kurzajewski pokazali zdjęcia z wesela
- Sprawdziliśmy, jak będzie wyglądać dziecko Krzan i jej ukochanego. Sama słodycz!
- Amerykanie wycenili Alicję Bachledę-Curuś. Takiej fortuny nikt się nie spodziewał
- Zapendowska nie była idealną matką. Takie błędy popełniła przy wychowywaniu córki