Składniki:
1,3 kg filetów z karpia, 15 dag tłuszczu, 25 dag cebuli, 14 dag borowików suszonych, 25 dag śmietany, 5 dag mąki. Sól, pieprz, zielona pietruszka.
Wykonanie:
Ryby oczyścić, podzielić na filety (bez ości). Osolić, oprószyć mąką i pieprzem. Usmażyć na części tłuszczu. Suszone borowiki namoczyć i ugotować w niedużej ilości wody, pokroić w paski lub drobną kostkę. Na pozostałym tłuszczu poddusić cebulę i pokrojone grzyby, podlać wywarem pozostałym z gotowania grzybów, a następnie poddusić razem z rybą. Na koniec dodać śmietanę. Przy podaniu osypać zieloną pietruszką.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Kiczowate krzesła za kilkadziesiąt tysięcy w salonie Rozenek. Kto ją zmusi do zakupu?
- 80-letni Rosiewicz ma żonę w wieku córki! Poderwał ją na wyborach miss
- Koncert Alicji Majewskiej na weselu nie dla każdego. Piosenkarka ma twarde warunki
- Zapendowska bezlitosna dla Daniela Martyniuka. Zenek nie będzie zadowolony [WIDEO]