Składniki:
ciasto: 25 dag mąki, 125 ml greckiego jogurtu, sól farsz: 25 dag fety, 4 łyżki sera kefalotiri lub parmezanu , 2 jajka, łyżka posiekanego koperku, łyżka posiekanej mięty dodatkowo: 1 jajko
Wykonanie:
Fetę i parmezan (u mnie), 2 jajka i zioła mieszamy w misce na gładką masę, solimy. Z mąki, jogurtu i soli zagniatamy gładkie ciasto. Rozwałkowujemy je na placek grubości 3 mm, kroimy na kwadraty o boku 7 cm. Na środku kładziemy łyżeczkę farszu i zaginamy w trójkąt (nie trzeba dokładnie sklejać jak tradycyjne pierogi, farsz nie wyleciał mi podczas pieczenia). Rożki rozkładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wierzch smarujemy rozmąconym żółtkiem. Pieczemy w temp. 190 st. C ok. 25 min, aż nabiorą złotego koloru. Podajemy gorące lub w temp. pokojowej.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Tak córka Marty Kaczyńskiej radzi sobie w Korei. Niesamowite, jak się zmieniła [FOTO]
- Prześledziliśmy przemianę włosów Majdana. Było ściernisko, a dziś jest San Francisco
- Peretti po raz pierwszy na mieście od śmierci syna. Poszła do knajpy gwiazd [FOTO]
- Tak Ostrowska-Królikowska traktuje nieślubne dzieci. Nie każdego na to stać