Składniki:
2-3 kg papryki, 1 kg dyni,1 szklanka oliwy, 1 łyżeczka chili, 4 ząbki czosnku, 1 łyżeczka bazylii, 1 listek laurowy, 1/4 szklanki octu, 1 słoiczek koncentratu.
Wykonanie:
Paprykę zmielić przez maszynkę. Dynię i paprykę gotować przez 20 minut na małym ogniu. Dodać pozostałe składniki i gotować przez 10 minut. Wkładać do słoików i pasteryzować 20 minut.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Rafał Mroczek pije kawkę w basenie na Bali. Wiemy, ile nowożeńcy zapłacili za nocleg
- Kubicka na ostatniej prostej przed porodem. Takiej jej jeszcze nie widzieliście
- Izabela Trojanowska wywraca oczami na pytanie o wiek. Słusznie się oburzyła?
- Maciej Zakościelny przyznał się do uzależnienia. Wyznał wszystko przed kamerą