Składniki:
- 80 g margaryny
- 250 g miodu
- 125 g cukru
- 1 opakowanie przyprawy do pierników
- 500 g mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 jajko
Wykonanie:
- W garnku roztopić margarynę. Następnie dodać miód i cukier. Przestudzoną masę wlać do miski.
- Mąkę z proszkiem do pieczenia oraz przyprawą do pierników dodać do miski z masą miodową.
- Zagniecione ciasto pozostawić pod przykryciem na około 2 godziny.
- Ciasto rozwałkować na grubość około 0,5 cm i wycinać pierniczki.
- Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C, przez około 20 minut.
Pierniczki należy odstawić na 2-3 tygodnie w suche i chłodne miejsce.
Wideo
Leczo warzywne. Przepis na obiad bez mięsa
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Torbicka kontra Derpienski na Festiwalu w Cannes. Cicha elegancja czy róż i cekiny?
- O tej relacji Rosiewicza i Villas nikt nie wiedział. Prawda wyszła na jaw teraz
- Roxie obwieszona Chanel wybierała obrączki z Kevinem. Mieli wyjątkowe towarzystwo
- Foremniak obnaża sfatygowane stopy. Mogła oszczędzić nam takich widoków? [FOTO]
Polecane oferty
Materiały promocyjne partnera