Składniki:
- 2 kg ogórków pokroić
- 15 dag marchwi startej na grubej tarce
- 25 dag cebuli
- sól
- czosnek
- koper lub natka pietruszki
Wykonanie:
- Cebulę i ogórki zasolić i osobno zasolić marchewkę
- 2 ząbki czosnku utrzeć
- 1, 5 łyżki zielonego kopru lub natki pietruszki
Zalewa
- 1,5 szklanki octu
- pół szklanki oleju
- 3 łyżki cukru
- szczypta soli
- czosnek (starty)
Odciśnięte jarzyny zalać zalewą. Wymieszać.
Zagotować w słoikach
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Hit! Pokazali taniec Radwańskiej i jej koleżanek. Tak balowała na weselu znajomych
- Widzowie dopatrują się romansu w TzG! Drobne gesty zdradzają wszystko
- Od sutenerki i żony gangstera do celebrytki. Tak Kaźmierska pięła się na szczyt
- Padliśmy, gdy zobaczyliśmy z bliska stopy Heleny Vondrackovej! Ten widok poraża