Składniki:
3 - 4 szklanki zielonego świeżego lub mrożonego groszku
3 łyżeczki masła
1 biała cebula
3 - 4 szklanki wywaru mięsnego lub warzywnego
sól
pieprz
Wykonanie:
Cebulkę pokroić w bardzo drobniutką kostkę. Przełożyć na patelnię.
Dodać do groszek i masło i lekko podsmażyć.
Następnie przelać do garnka z rosołem i razem chwilę pogotować.
Na samym końcu wszystko zmiksować.
Udekorować na talerzu listkami mięty.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Foremniak obnaża sfatygowane stopy. Mogła oszczędzić nam takich widoków? [FOTO]
- Pogrzeb Jacka Zielińskiego wydarzeniem ostatnich lat. Koncerty jak na festiwalu
- Zborowska pokazała, co zrobił z nią poród. Nie zgadniecie, kogo za to wini [FOTO]
- Ostra balanga Szwed po finale "TTBZ". Tak potraktowała prezenty od fanów [ZDJĘCIA]