Składniki:
Ciasto:
2 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
25 dag margaryny lub masła
2 łyżki cukru
Nadzienie:
1 szklanka mleka skondensowanego niesłodzonego
1 galaretka
Wykonanie:
Ze składników zrobić kruche ciasto. Rozwałkować, i wylepić foremki na babeczki. Piec ok. 15 min w temp. 180 st. C.
Galaretkę rozpuścić w 125 ml wrzątku. Odstawić do ostudzenia. Mleko ubić mikserem. Wlać tężejącą galaretkę. Masę nałożyć do szprycy i od razu nadziewać wystudzone babeczki.
Należy zrobić to w miarę szybko, gdyż potem brzydko wygląda masa, robią się w niej "dziurki". Gotowe udekorować kolorową posypką.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Miliarder Omeny Mensah przebrał się za mandarynkę! Projektant gwiazd ocenia [ZDJĘCIA]
- Słowa Justyny Kowalczyk rok po śmierci męża. Zdradziła, jak wygląda jej życie
- Maciej Dowbor drży o swoją pracę w Polsacie?! Wyjawił nam prawdę o swoich KREDYTACH
- Rafał Mroczek tworzy wymarzony dom. Będzie kosztować krocie [TYLKO U NAS]