Składniki:
puszka mleka kokosowego (400 ml)
kakao
cukier trzcinowy
Wykonanie:
Puszkę mleka kokosowego umieszczamy w lodówce na min. 24 godz. Po otwarciu przekładamy do wysokiego naczynia 3 łyżki stałej części mleka i miksujemy je z odrobiną cukru na konsystencję bitej śmietany. Pozostałe mleko przekładamy do garnka, dodajemy 2-3 łyżeczki kakao, dokładnie mieszamy, słodzimy do smaku i zagotowujemy. Gorącą czekoladę przelewamy do filiżanki i dekorujemy ubitą śmietanką kokosową.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Narożna przeszła poważną operację. Latami ukrywała dolegliwości po porodzie
- Dramat Roksany: przyleciała do teściowej WYNAJĘTYM helikopterem! Oszczędza na własny?
- Pazura wziął kolejny ślub poza granicami Polski. Nikt się tego po nim nie spodziewał
- Michał Szpak w prześwitującej spódnicy. Te widoki trudno zapomnieć