– Czasami parzybrodę jadło się cały dzień – wspominają panie ze stowarzyszenia.
Zupa parzybroda. Składniki:
- 1 kg słodkiej kapusty,
- 3 litry wody,
- 1 łyżka soli,
- 3 liście laurowe,
- 5 ziarenek ziela angielskiego,
- 0,5 kg boczku,
- 30 dag kości od karku,
- marchewka,
- cebula,
- kminek.
Zupa parzybroda. Wykonanie:
Poszatkować kapustę, ugotować, następnie odcedzić. Do odgotowanej kapusty dodać kilka ziemniaków, ziele angielskie, liście laurowe, poszatkowaną marchew, kawałek boczku i kości. Gdy mięso odchodzi od kości, trzeba je wyciągnąć. Ziemniaki w kapuście ubić.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Tak NAPRAWDĘ wyglądają przedramiona 68-letniej Kwaśniewskiej! Tego nie da się ukryć
- Ojciec dziecka Tomaszewskiej nie spełnia się w nowej roli? "Już jest przestraszony"
- Bliscy Murańskiego boją się mówić prawdy o jego śmierci! "I tak byście nie uwierzyli"
- Chwajoł tłumaczy się z nieprzyzwoitej kreacji na komunię. Szok, co napisała [FOTO]