Przepis na żeberka w miodzie. Składniki:
- 1 kg żeberek wieprzowych,
- olej do smażenia.
Przepis na żeberka w miodzie. Marynata:
- 3 łyżki miodu,
- 2 łyżki octu winnego,
- 3 łyżki sosu sojowego,
- 2 łyżki wódki,
- 0,5 łyżki musztardy,
- 2 ząbki czosnku,
- łyżka mąki ziemniaczanej,
- kilka kropel sosu chili.
Przepis na żeberka w miodzie. Wykonanie:
Zamarynować na noc. Następnego dnia piec w temperaturze 180 stopni C, aż mięso będzie odchodzić od kości (około 2-2,5 godziny).
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?