Składniki:
1 żółta papryka
2 garście rukoli
garść kiełek słonecznika
1/3 szkl. pestek słonecznika
Sos:
1 łyżka posiekanej pietruszki
1 łyżka posiekanego koperku
1/2 cebulki
3 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka octu balsamicznego
odrobina cukru do smaku
przyprawy: sól, pieprz
Wykonanie:
Paprykę umyj i pokrój w kostkę. Rukolę i kiełki przepłucz pod wodą i osusz. Rukolę i kiełki ułóż na talerzach, dodaj paprykę i posyp pestkami słonecznika (pestki słonecznika możesz podsmażyć ok. 3 min na patelni, na 1 małej łyżce oleju).
Przygotuj sos: ocet wymieszaj z oliwą, cebulkę obierz i pokrój w bardzo drobną kostkę. Koperek i pietruszkę drobno posiekaj i dodaj do sosu, dopraw solą, cukrem i pieprzem.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.**
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Bliscy Murańskiego boją się mówić prawdy o jego śmierci! "I tak byście nie uwierzyli"
- Chwajoł tłumaczy się z nieprzyzwoitej kreacji na komunię. Szok, co napisała [FOTO]
- Zofia Zborowska urodziła! Dała drugiej córce wyjątkowe imię [FOTO]
- Katarzyna Niezgoda zabrała męża na salony. Jej mina zdradza wszystko [ZDJĘCIA]