MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Przepis na sernik Toblerone

al/mat.prasowe
Sernik Toblerone.
Sernik Toblerone. www.indexfood.pl
Sernik Toblerone - charakterystyczny, trójkątny kawałek ciasta Toblerone, a na wierzchu wyśmienita, szwajcarska czekolada z miodem, migdałami i nugatem. Podajemy przepis.

Składniki na ciasto

Na spód sernika:

160 g ciastek typu digestive,
50 g roztopionego masła

Składniki na masę serową:

250 g sera kremowego (np. philadelphia) lub twarożku śmietankowego do serników,
300 ml śmietany kremówki 36%,
100 g batonika Toblerone bardzo drobno posiekanego,
120 g białej czekolady

Składniki:

Ciastka pokruszyć, wymieszać z masłem. Tortownicę o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia, na spód wyłożyć masę ciasteczkową, wyrównać.

Włożyć do lodówki na czas przygotowania masy serowej. Śmietanę ubić. Do ubitej dodać serek i dobrze wymieszać (można zrobić to mikserem).

Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Roztopioną dodawać do masy serowej i szybko wymieszać (lub zmiksować). Dodać pokruszone Toblerone i wymieszać.

Masę serową wyłożyć na schłodzony wcześniej spód i wyrównać. Schłodzić przez noc w lodówce. Sernik podawać ozdobiony np. wiórkami czekolady . Smacznego!

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24