Czas przygotowania: 30 minut
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
150 g masła 100 g czekolady, 1 banan, 2 jaja, 70 g cukru, 300 g mąki typ 550, 1 łyżka proszku do pieczenia, szczypta soli, 1 szklanka mleka
Wykonanie:
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200 st. C. Blaszane foremki na muffiny przed nałożeniem masy należy natłuścić, najlepiej masłem.
Czekoladę siekamy na małe kawałki, następnie do miski wsypujemy wszystkie składniki oprócz banana i mieszamy, na końcu dodajemy banana skrojonego w drobną kostkę i lekko mieszamy.
Powstałą masę przekładamy do foremek po brzegi i pieczemy ok. 25 minut w temperaturze 200 st. C
Pamiętajmy, aby na najniższy poziom piekarnika, na czas pieczenia wstawić małe naczynie z wodą, tym sposobem zwiększymy wilgotność w piekarniku co spowoduje, że muffiny po wypieczeniu nie będą zbyt wysuszone.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Zapendowska nie pokazuje się już publicznie. Jej ostatnie zdjęcie trafiło do sieci
- Kożuchowska z mężem sfotografowani na komunii syna. Wyglądała jak pierwsza dama |FOTO
- Tak Agata Duda wystroiła się na pogrzeb. Wszyscy na nią patrzyli [ZDJĘCIA]
- Pogrzeb Zielińskiego z najwyższymi honorami. Na ceremonii prezydent z żoną