Województwo Podkarpackie będzie reprezentować sześciu producentów wpisanych na Listę Produktów Tradycyjnych, którzy zgłosili chęć uczestnictwa w tym przedsięwzięciu.
W imprezie udział wezmą: Zakład Uboju i Przerobu Mięsa Markowa Jan Fołta, Rodzinne Gospodarstwo Ekologiczne „Figa” Waldemar i Tomasz Maziejuk, Zakład Mięsny „Smak-Górno” z Górna, Zakład Mięsny „Jasiołka” Sp. z.o.o. Paweł Krajmas, Przedsiębiorstwo Przemysłu Mięsnego „TAURUS” Sp. z.o.o., Jerzy Bańkowski Więckowice.
Udział w imprezie to doskonała okazja do zaprezentowania tradycyjnych regionalnych wyrobów. Charakteryzują się one wysoką jakością wytwarzania i niezwykłymi walorami smakowymi. Jest to szansa promocji dla producentów i popularyzacji produktów z Podkarpacia w całym kraju.
Udział w imprezie finansowany jest w ramach planu działania dla Regionalnego Sekretariatu Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich Pomocy Technicznej Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007 – 2013 w województwie podkarpackim.
Impreza organizowana jest po raz pierwszy przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Patronat nad tym przedsięwzięciem objął Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Strefa Biznesu: Zwolnienia grupowe w Polsce. Ekspert uspokaja
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Na co Anita Sokołowska przeznaczy wygraną? Zaskakująca odpowiedź jej partnera
- Edward Miszczak w ogniu pytań! Brakuje mu słów w rozmowie o Dagmarze Kaźmierskiej
- Co się dzieje na głowie Sykut-Jeżyny? Kolejny tydzień i kolejna zmiana [ZDJĘCIA]
- Żona Stuhra wyjada po nim resztki i się tym chwali! Wymyśliła na to nową nazwę