Składniki:
- 1 kg ziemniaków gotowanych,
- 1,5 kg ziemniaków surowych,
- 2 łyżki kaszy manny,
- 1 jajko.
Wykonanie:
Gotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę, surowe ziemniaki wycisnąć w sokowirówce (nie wylewać soku), połączyć je i dodać 2 łyżki kaszy manny, 1 jajko oraz skrobię ziemniaczaną z odstanego soku (wodę wylać). Podzielić ciasto na części i formować podłużne kulki wielkości jaja gęsiego, faszerować je nadzieniem z kapusty lub mięsem.
Farsz z kapusty:
Kapustę kiszoną ugotowaną i taką samą ilość kapusty słodkiej gotowanej odcisnąć. Zemleć w maszynce o grubych oczkach, dodać usmażoną cebulę, przyprawić solą i pieprzem.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Tak NAPRAWDĘ wyglądają przedramiona 68-letniej Kwaśniewskiej! Tego nie da się ukryć
- Ojciec dziecka Tomaszewskiej nie spełnia się w nowej roli? "Już jest przestraszony"
- Bliscy Murańskiego boją się mówić prawdy o jego śmierci! "I tak byście nie uwierzyli"
- Chwajoł tłumaczy się z nieprzyzwoitej kreacji na komunię. Szok, co napisała [FOTO]