Składniki:
- 0,5 kg czarnej porzeczki,
- 0,5 kg czerwonej porzeczki,
- 60 dag cukru,
- 0,5 l spirytusu,
- 200 ml zimnej przegotowanej wody.
Wykonanie:
Owoce zasypać cukrem, zostawić na 2 dni. Od czasu do czasu mieszać, aby cukier rozpuścił się. Po 2 dniach zalać spirytusem i zostawić na 2 miesiące. Po 2 miesiącach odcedzić, dolać wodę (200 ml) i zostawić na tydzień. Po tym czasie nalewka nadaje się
do picia.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Tak NAPRAWDĘ wyglądają przedramiona 68-letniej Kwaśniewskiej! Tego nie da się ukryć
- Ojciec dziecka Tomaszewskiej nie spełnia się w nowej roli? "Już jest przestraszony"
- Bliscy Murańskiego boją się mówić prawdy o jego śmierci! "I tak byście nie uwierzyli"
- Chwajoł tłumaczy się z nieprzyzwoitej kreacji na komunię. Szok, co napisała [FOTO]