MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Legumina z jabłek i zeschniętego chleba

al
Masz w domu zeschnięty chleb. Może skorzystasz z przepisu na pyszną leguminę.

Składniki na leguminę:

1,5-2 szkl. suchego, pokruszonego chleba,
75 dag jabłek,
3/4 szkl. słodkiej śmietanki,
1 łyżka masła,
5 dag rodzynek,
5 łyżek cukru pudru.

Wykonanie:

Tortownice lub keksówkę wysmarować masłem lub wyłożyć papierem do pieczenia.

Wysypać warstwę (ok. 1 cm) pokruszonego i zrumienionego wcześniej na suchej patelni lub w piekarniku chleba.

Pokropić chleb śmietanką, położyć na nim warstwę pokrojonych w plasterki jabłek i posypać rodzynkami. Powtarzać przekładanie aż do wyczerpania się składników.

Zapiekać w mocno nagrzanym piekarniku (ok. 180 st. C) przez 30 minut. Podawać ciepłe, posypane cukrem pudrem.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24