Wydział Biologiczno-Rolniczy w ciągu 13 lat istnienia uzyskał czwarte uprawnienie akademickie dla Uniwersytetu Rzeszowskiego: prawa doktoryzowania w dyscyplinie technologia żywności i żywienia.
- Dzisiaj wydział posiada wysoki potencjał naukowo-badawczy o zasięgu krajowym i międzynarodowym, o czym świadczą dwukrotnie uzyskane międzynarodowe nagrody „Elsevier Research Impact Leaders Awards”. Z programu ministerialnego „Regionalna Inicjatywa Doskonałości” wydział otrzymał dofinansowanie 9,5 mln zł na realizację projektu: „Rozwój potencjału badawczego w obszarze nauk rolniczych UR szansą dla gospodarki żywnościowej” – mówi prof. dr hab. Czesław Puchalski, dziekan Wydziału Biologiczno-Rolniczego Uniwersytetu Rzeszowskiego.
Wydział Biologiczno-Rolniczy zrealizował, w okresie ostatnich 5 lat, szereg projektów, grantów badawczych NCN, NCBiR o wartości ponad 60 mln zł. Ponadto jest niekwestionowanym liderem w zakresie uzyskanych patentów, wdrożeń i współpracy z gospodarką.
W poniedziałek informowaliśmy natomiast, że Wydział Medyczny oraz Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Rzeszowskiego otrzymały uprawnienia do nadawania stopnia doktora.
POLECAMY RÓWNIEŻ: Kardiochirurg z Rzeszowa w trakcie operacji słucha rocka [ESPRESSO]
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Ile dać na komunię? Roksana Węgiel komentuje. Wspomniała o kopertach pieniędzy
- Skrzynecka WYLECI z "TTBZ"?! Mamy sensacyjne przecieki: "NIKT JEJ TAM NIE CHCE"
- Rafał Mroczek pije kawkę w basenie na Bali. Wiemy, ile nowożeńcy zapłacili za nocleg
- Kubicka na ostatniej prostej przed porodem. Takiej jej jeszcze nie widzieliście