Składniki:
- 1 kg mielonego mięsa wieprzowego,
- 1 czerstwa bułka,
- 1 jajko surowe,
- 4 jajkagotowane,
- 1 cebula,
- kilka ząbków czosnku,
- sól,
- pieprz,
- kminek.
Wykonanie:
Bułkę namoczyć w mleku, cebulę drobno posiekać. Odcisnąć bułkę i połączyć ze składnikami. Wyrobić na jednolitą masę. Wyłożyć masę mięsną na pergamin, uformować duży plaster, na środku ułożyć gotowane jajka. Zwinąć, włożyć do brytfanny i piec 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni C.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?