Składniki (dla 2 osób):
1 puszka tuńczyka w kawałkach, 250 dag suchego makaronu, 2 jajka, pół czerwonej papryki, 1 pomidor, 4 łyżki kukurydzy konserwowej, pół czerwonej cebuli, 3 łyżki majonezu, kilka listków bazylii, 1 łyżeczka suszonej bazylii, 1 łyżeczka suszonego oregano, sól, pieprz, oliwa truflowa.
Wykonanie:
[obrazek2] Renata Meder, szefowa kuchni w barze Best Ever w Rzeszowie. (fot. Krystyna Baranowska)Makaron gotujemy al dente i pozostawiamy do wystygnięcia. Następnie mieszamy go z majonezem i przyprawami. Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Do makaronu dodajemy pokrojonego i obranego ze skóry pomidora oraz paprykę pokrojoną w drobną kostkę. Dodajemy plasterki cebuli. Nie mieszamy składników, tylko układamy je warstwami. Następnie dosypujemy kukurydzę. Na wierzch układamy kawałki tuńczyka i pokrojone w cząstki jajka na twardo. Sałatkę przybieramy listkami bazylii lub rukoli. I lekko polewamy sałatkę oliwą. Polecana jest oliwa truflowa. Ma niesamowity smak i aromat oraz idealnie zgrywa się ze smakiem tuńczyka
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Skrzynecka WYLECI z "TTBZ"?! Mamy sensacyjne przecieki: "NIKT JEJ TAM NIE CHCE"
- Rafał Mroczek pije kawkę w basenie na Bali. Wiemy, ile nowożeńcy zapłacili za nocleg
- Kubicka na ostatniej prostej przed porodem. Takiej jej jeszcze nie widzieliście
- Izabela Trojanowska wywraca oczami na pytanie o wiek. Słusznie się oburzyła?