Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Rzeszowianie powalczą o 5 tys. zł w "Ugotowanych"

Beata Terczyńska
W trzeciej serii będzie 14 odcinków z bohaterami z 12 miast. Po raz pierwszy do walki staną mieszkańcy Rzeszowa, Częstochowy, Białegostoku i Podhala. Ich zadanie to zaskoczyć konkurentów fantastyczną kuchnią  i zaspokoić przy tym ich kulinarne gusta. Na zdj. jedna z uczestniczek nowej edycji.
W trzeciej serii będzie 14 odcinków z bohaterami z 12 miast. Po raz pierwszy do walki staną mieszkańcy Rzeszowa, Częstochowy, Białegostoku i Podhala. Ich zadanie to zaskoczyć konkurentów fantastyczną kuchnią i zaspokoić przy tym ich kulinarne gusta. Na zdj. jedna z uczestniczek nowej edycji. TVN
Aleksander Rusin - grafik, Elżbieta Lewicka - wykładowca historii jazzu, Magdalena Lenart - dentystka i Mirosław Kuczma - pasjonat motocykli powalczą w programie kulinarno-rozrywkowym TVN.

9 września rozpocznie się trzecia edycja lubianego programu "Ugotowani".
W każdym odcinku czwórka nieznajomych z jednego miasta spotyka się przy jednym stole. Każdy przygotowuje kolację u siebie, według własnego pomysłu i wystawia się na krytykę. Zwycięża ten, komu uda się oczarować gości najlepszą kolacją, za którą przyznawane są w sekrecie punkty.

- Każdy odcinek to nie tylko pomysł na cztery kolacje, ale też spotkanie czterech kompletnie różnych światów. Przy jednym stole zasiadają osoby o skrajnych zainteresowaniach i zawodach. W nowej edycji pojawią się m. in. kowal, śpiewaczka klasyczna, harleyowiec, konferansjer, pin-up girl, dyrygentka i telemarketer - zdradza Adrianna Przepiórska, producentka programu.

W trzeciej serii będzie 14 odcinków z bohaterami z 12 miast. Po raz pierwszy do walki staną mieszkańcy Rzeszowa, Częstochowy, Białegostoku i Podhala.

Dowiedzieliśmy się, kim są rzeszowianie, których zobaczymy.
- Pierwszy to Aleksander Rusin, grafik zajmujący się projektami reklamowymi, a po pracy miłośnik ostrego koła, współorganizator festiwalu muzyki elektronicznej NoBorder, współwłaściciel klubu muzycznego Mięta z muzyką alternatywną i elektroniczną - zdradza Marta Hopfer z PR/TVN Medi. - Lokalny patriota nie zamierza nigdy wyjeżdżać ze swojego ukochanego miasta. W towarzystwie nie toleruje złego wychowania i cwaniactwa, z wyjątkiem kobiet, które akceptuje w każdej postaci. O sobie mówi: leniwy choleryk ze słabością do wódki (z mało poważnym podejściem do życia). W programie postawił na "Slow burger z chrupiącymi frytami".

Kolejna uczestniczka to Elżbieta Lewicka, wykładowczyni historii jazzu w Instytucie Muzyki w Rzeszowie, 20 lat związana z Radiem Rzeszów, współorganizatorka festiwali muzycznych.
- Kocha muzykę, przyrodę i siebie, bo jak mówi, przede wszystkim trzeba żyć w zgodzie z samym sobą. Gdyby nie muzyka, zostałaby ogrodniczką. Interesuje się kulturą wschodu i buddyzmem. Znajomi postrzegają ją jako osobę szaloną, wesołą, ale z charakterem. Gotowanie jest dla niej formą tworzenia. Od trzech lat jest wegetarianką i właśnie na taką kuchnię postawiła w programie - uchylają rąbka tajemnicy w TVN.

Zobaczymy też Magdalenę Lenart, dentystkę prywatnej kliniki stomatologicznej, z zamiłowania podróżniczkę.
- Nie potrafi usiedzieć w jednym miejscu. Miłośniczka wody jest ratownikiem wodnym. Kiedy nie żegluje i nie nurkuje, zajmuje się wspinaczką skałkową. Od dziecka wysyłana przez rodziców na wszelkie obozy sportowe, żeby wyrosła na silną, zaradną kobietę i właśnie taka jest. O sobie mówi: typowy zodiakalny skorpion, energiczna, zdecydowana, lubiąca postawić na swoim. Od rywalizacji woli pracę zespołową, ale zawsze chce być najlepsza.
Jej danie główne w programie to wspomnienie "Tadż Mahal".

Czwarty uczestnik to Mirosław Kuczma, właściciel salonu motocyklowego.
- Pozytywnie nastawiony do życia, jednak, jak mówi o sobie, bywa bardzo impulsywny - słyszymy. - Typ wodzireja ze sportową żyłką rywalizacji. Lubi osiągać wytyczony cel. Prawdziwy pasjonat motocykli, przejechał na nich wzdłuż i wszerz całe USA. Uwielbia więc jeść i kucharzyć.
Wiemy, że w kuchni najlepiej odnajduje się w dziwnych, nietypowych potrawach.
- Mówi, że zje praktycznie wszystko. W programie zaskoczył jednym ze swoich popisowych dań - pieczonymi gołębiami.

Kto wygra? To na razie tajemnica.
Emisja programu - od 9 września, w niedziele, o godz. 18.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24