Składniki na barszcz ukraiński
warzywa korzeniowe, np. marchewka, seler, pietruszka,
fasola, np. Jaś,
kiszony barszcz,
przyprawy, np pieprz cayenne,
papryka,
sól morska lub kamienna.
Wykonanie:
Ziarno suchej fasoli zalewamy wodą i moczymy przez 24 godziny. Obieramy warzywa korzeniowe, kroimy w kostkę i gotujemy z namoczoną fasolą do miękkości. Przyprawiamy.
Gdy wywar będzie gotowy, wyłączamy gaz i czekamy aż lekko przestygnie. Wówczas dodajemy kiszonego barszczu (według uznania).
Amatorzy bardziej kwaśnych smaków mogą zupę doprawić jeszcze świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Pogrzeb Jacka Zielińskiego wydarzeniem ostatnich lat. Koncerty jak na festiwalu
- Zborowska pokazała, co zrobił z nią poród. Nie zgadniecie, kogo za to wini [FOTO]
- Ostra balanga Szwed po finale "TTBZ". Tak potraktowała prezenty od fanów [ZDJĘCIA]
- Dom reżysera wystawiony na sprzedaż za 1,5 miliona złotych. W tle rodzinny dramat