Każda grupa ma za zadanie w ciągu dwóch godzin przyrządzić jedno danie mięsne z dodatkiem sera.
Agnieszka Woźniak i Weronika Czopor reprezentują rzeszowski ZSG. Są uczennicami drugiej klasy technikum, o specjalności kucharz.
- Przygotowujemy pierś z kurczaka ze szpinakiem. Na to nakładamy mus borowikowy. Dane podamy na sosie z sera pleśniowego, w towarzystwie pomidorka z ciecierzycą oraz krewetką - mówią dziewczyny.
Druga rzeszowska grupa - Kamil Solarek i Jacek Brela - właśnie przygotowują swoją potrawę.
- Robimy drobiową roladę grillowaną. Będzie nadziewana miejsce wieprzowym, z dodatkiem papryki, rozmarynu i tymianki - opisuje Kamil. - Stawiamy na mocny, wyrazisty smak. Danie ma smakować.
Dlatego uczniowie ZSG dołożą sos bazyliowo - miętowy, bakłażan grillowany z cukinią. I mieszkankę trzech serów: kozich i krowiego. On się nie topi, lecz ścina w ładne pasy.
Ogłoszenie wyników - o godz. 18.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Zapendowska nie pokazuje się już publicznie. Jej ostatnie zdjęcie trafiło do sieci
- Kożuchowska z mężem sfotografowani na komunii syna. Wyglądała jak pierwsza dama |FOTO
- Tak Agata Duda wystroiła się na pogrzeb. Wszyscy na nią patrzyli [ZDJĘCIA]
- Pogrzeb Zielińskiego z najwyższymi honorami. Na ceremonii prezydent z żoną