W cukierni przy ul. Miodowej w Rzeszowie pracownicy uwijali się, by na Tłusty Czwartek nasmażyć jak najwięcej słodkości. Aby dziś każdy dostał świeżutkiego, jeszcze ciepłego pączka i spróbował chrupiącego chrustu.
ZOBACZ, JAK POWSTAJĄ PĄCZKI:
- Mamy różne rodzaje pączków - mówi Kuba Rak, mistrz cukiernik. - Z czekoladą i nadzieniem o smaku nutelli, z kremem o smaku adwokatu i białą czekoladą, z budyniem i sosem malinowym, z nadzieniem tiramisu i konfiturą wiśniową - wymienia.
Dodaje, że szlagierem staje się pączek podkarpacki.
- Nadziewany jest powidłem z czarnej porzeczki od naszych lokalnych rolników, oblany kajmakiem i posypany kuleczkami czekoladowymi - opisuje. - To takie fajne połączenie kwaśnego ze słodyczą.
Na smakoszy czekają też faworki i mini-pączki twarogowe z budyniem.
Jaki alkohol wybierają Polacy?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Daniel Martyniuk uciekł z Polski. Niewiarygodne, kto mu towarzyszy
- Emilian Kamiński przewraca się w grobie. Zapadł wyrok w sprawie jego przyjaciela
- Wiemy, kto wspiera Magdę Mołek w trudnych chwilach. Tak dyskretny przyjaciel to skarb
- Rodzina z "Nasz nowy dom" przeżyła lata gehenny. Wiemy, kto wyciągnął do nich dłoń