Składniki:
1 kg cukini
40 dag cukru
1 łyżeczka kwasku cytrynowego
1 olejek pomarańczowy
Wykonanie:
Cukinię obrać, wydrążyć, pokroić w kostkę, zasypać cukrem i kwaskiem cytrynowym. Pozostawić na noc. Rano zalać olejkiem. Gotujemy do czasu, aż cukinia zmięknie. Przełożyć gorącą cukinię do słoików, zakręcić i odwrócić dnem do góry. Można także zapasteryzować.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Janina z "Sanatorium" OBNAŻA Tadeusza! Wciska gadżety z jej intymnymi zdjęciami?!
- W takich warunkach nie chce mieszkać Paulina Krupińska! Woli Warszawę | ZDJĘCIA
- Dawno niewidziana żona Kota na mieście. Tak się zachowują, gdy nikt nie patrzy
- Miał być ślub, jest pożegnanie. Janina potwierdza rozstanie z Tadeuszem