Do sałatki, deseru, na suchą skórę i zniszczone włosy. Ten olej leczy i odmładza
Ten niekonwencjonalny olej ma wszechstronne zastosowanie. Sprawdzi się w kuchni i w łazience, dodasz go do sałatki i kaszy lub nawilżysz i zregenerujesz suchą...
Gotujesz tak ryż albo kaszę? Jak najszybciej przestań! Trujesz siebie i swoją rodzinę
Lubisz gotować go szybko i wygodnie? Jeśli nie chcesz sobie szkodzić, rób to inaczej niż zalecają na opakowaniach producenci. Tak przyrządzisz ryż i kaszę w...
Do batatów dodaję kaszę i smażę. To najsmaczniejsze kotlety warzywne
Chrupiące, rumiane kotlety warzywne przygotujesz z batatów i ulubionej kaszy. Są bardzo smaczne i świetnie smakują z sosem czosnkowym oraz sałatą z rukoli....
Kaszanka to nie temat tabu. Wolisz z kaszą gryczaną czy jęczmienną?
Kaszanka, podobnie jak salceson i zupa czernina budzą niekiedy kontrowersje. A może chętnie jesz, ale nie zastanawiasz się, z czego jest kaszanka? Grilowana...
Chrupiąca kaszanka z grilla. Wypróbuj przepis z podsmażoną cebulką
Kaszanka to wyrób przypominający wyglądem kiełbasę, ale składa się ze spożywczej krwi wieprzowej, kaszy i ziół. Masa na kaszankę łączona jest z różnymi...
Tania i szybka surówka z rzodkiewki. Zrób ją do schabowego lub ryby
Domowa surówka z rzodkiewki to szybki i banalnie prosty dodatek do kotleta, ugotowanej kaszy lub upieczonej ryby. Proponuję ci zrobić ją w podstawowej wersji,...