Składniki:
- 1 cebula
- 4 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżka oliwy
- 1 szklanka pepsi coli
- 1 łyżka miodu
- 1,5 kg żeberek
- pieprz, sól.
Wykonanie:
Cebulkę pokroić w kostkę i wymieszać z resztą składników. Włożyć w przygotowaną marynatę żeberka, pokrojone na kawałki i zostawić na całą noc. Na drugi dzień mięso osuszyć i grillować około 15 minut. Można marynować 2-3 godziny, ale im dłużej, tym lepszy smak i aromat.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?