Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Danie z grilla: Żeberka w marynacie z coli

Ula Sobol
- Żeberka, to jedna z ulubionych potraw grillowych mojej rodziny - podkreśla autorka przepisu.
- Żeberka, to jedna z ulubionych potraw grillowych mojej rodziny - podkreśla autorka przepisu. sxc.hu
Receptura Lidii Grabowskiej z Łańcuta. - To jest jedna z ulubionych potraw grillowych mojej rodziny - podkreśla autorka przepisu.

Składniki:

- 1 cebula
- 4 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżka oliwy
- 1 szklanka pepsi coli
- 1 łyżka miodu
- 1,5 kg żeberek
- pieprz, sól.

Wykonanie:

Cebulkę pokroić w kostkę i wymieszać z resztą składników. Włożyć w przygotowaną marynatę żeberka, pokrojone na kawałki i zostawić na całą noc. Na drugi dzień mięso osuszyć i grillować około 15 minut. Można marynować 2-3 godziny, ale im dłużej, tym lepszy smak i aromat.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24