Składniki:
- 1 kg piersi z kurczaka
- 4 łyżki soku z cytryny
- 5 łyżek oliwy z oliwek
- szczypta szafranu
- sól, pieprz
Wykonanie:
Piersi z kurczaka pokroić w paski, oprószyć solą i pieprzem. Z pozostałych składników przygotować marynatę. Mięso marynować ok. 15 minut. Nabić na szaszłyki (jeśli drewniane należy namoczyć je na około 15 minut w zimnej wodzie), grillować.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Ujawniamy listę klientów internetowej szamanki! Gwiazdy telewizji i żony piłkarzy...
- Tak żyje "Biały Cygan" Bogdan Trojanek. Zna Viki Gabor, adoptował dziecko z klasztoru
- Skrzynecka przesadza z retuszem? Tak wymalowała się na wycieczkę. Jak w tym chodzić?
- Taka jest Roxie za kulisami "TzG". Prawda o jej zachowaniu wyszła na jaw [WIDEO]