Składniki na szaszłyki:
30 dag polędwicy
1 papryka czerwona
15 dag boczku
2 cebule
patyczki do szaszłyków
Marynata:
4 łyżki miodu
4 łyżki oleju
odrobina sosu sojowego
przyprawa do grilla
Wykonanie:
Polędwicę kroimy na kawałki i dzień wcześniej marynujemy w przygotowanej marynacie.
Kroimy paprykę, cebulę i boczek. Nabijamy kolejno na patyczki.
Kładziemy na grilla i smażymy.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?