Składniki:
- około1 kg filetu z łososia
- 2 łyżki chrzanu
- 100 ml gęstej śmietany
- 2-3 gałązki koperku
- 2 wędzone makrele
- pieprz
- szczypta gałki muszkatołowej
- ogórek
Wykonanie:
Makrele obieramy, usuwamy ości i rozdrabniamy. Koperek drobno siekamy. Ogórka obieramy i ścieramy na tarce. Następnie odciskamy.
Do makreli dodajemy chrzan, śmietanę, koperek i ogórka. Mieszamy. Doprawiamy pieprzem i gałką muszkatołową.
Pośrodku fileta z łososia wykładamy farsz. Zwijamy ciasno w roladę i kroimy.
Kawałki układamy na tacce. Grillujemy kilkanaście minut, co jakiś czas obracając roladkę.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Słowa Justyny Kowalczyk rok po śmierci męża. Zdradziła, jak wygląda jej życie
- Maciej Dowbor drży o swoją pracę w Polsacie?! Wyjawił nam prawdę o swoich KREDYTACH
- Rafał Mroczek tworzy wymarzony dom. Będzie kosztować krocie [TYLKO U NAS]
- Andrzej Zieliński pocałował brata po śmierci. To stało się potem. "Trudno uwierzyć"