Składniki:
- 1 kg pieczarek
- 1 puszka kukurydzy
- 4 kiszone ogórki
- 1 cebula
- majonez
- śmietana
- sól, pieprz
- kwasek cytrynowy
- cukier
Wykonanie:
Z pieczarek odcinamy ogonki i całość zalewamy 2 litrami wody. Następnie do wody dodajemy 2 płaskie łyżki soli, 2 łyżki cukru i jedną łyżkę kwasku cytrynowego. Wszystko gotujemy około 30-40 minut.
Wystudzone pieczarki zalewamy sosem przygotowanym z majonezu, śmietany, kukurydzy, bardzo drobno pokrojonej cebulki oraz startych na grubych oczkach ogórków.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Miliarder Omeny Mensah przebrał się za mandarynkę! Projektant gwiazd ocenia [ZDJĘCIA]
- Słowa Justyny Kowalczyk rok po śmierci męża. Zdradziła, jak wygląda jej życie
- Maciej Dowbor drży o swoją pracę w Polsacie?! Wyjawił nam prawdę o swoich KREDYTACH
- Rafał Mroczek tworzy wymarzony dom. Będzie kosztować krocie [TYLKO U NAS]